Spoštovane bralke in bralci,

Spletna knjigarna Cangura.com je nastala že davnega leta 2004 kot posledica močne in nepopustljive ideje, ki ni želela zapustiti mojih misli. Tako smo na noge postavili prvo spletno knjigarno v Sloveniji in s poslovanjem začeli kar od doma. Tako je, iz garaže, le z nekaj sredstvi ter močno vizijo.

A če pomislim, sem se s knjigami srečeval že kot otrok. Premetaval sem jih po policah pri dedku in babici in poslušal njuna modrovanja o vsem, kar knjige skrivajo. »Vedenja« in znanja sem bil željan tudi sam in tako je tekom let prišlo do številnih »pogovorov« med mano in knjigo, kasneje pa še do gorečih razprav o prebranem z znanci. 

Leta 2007 sem, po druženju dolgo v noč s knjižnim agentom na svetovnem sejmu knjige v Londonu, vizijo podjetja dodatno razširil in ustanovil Založbo Cangura.com. Sledila je izdaja prve knjige Zen in umetnost doživljanja sreče (Chris Prentiss), od takrat pa smo svoj založniški program obogatili z več kot 80-imi naslovi. Tudi ekipo najožjih sodelavcev smo povečali, okrepili in za njihovo zvestobo, predanost ter samomotivacijo sem hvaležen prav vsak dan.

Konec leta 2012 smo se odločili, da je čas za  nov korak naprej in za nadgradnjo, zato vam predstavljamo prenovljene spletne strani našega uspešnega ter še naprej razvoju zapisanega podjetja. Z nekaterimi med vami smo pot že začeli, z drugimi jo nadaljujemo, veselimo pa se tudi novih obrazov v prihodnosti. Vsem zunanjim sodelavcem se želim osebno zahvaliti za sodelovanje, vztrajanje, skupno rast in napredovanje. Tako osebno kot profesionalno, saj so za nami časi velikih sprememb in preizkusov. A mi smo vse bolj povezani in predani moči naše vizije. 

Na novih spletnih straneh, ki jih pripravljamo kot posebno darilo, spoštovane bralke in bralci, pa se želimo še posebno iskreno zahvaliti prav vam, tistim, ki ste na »drugi strani«. Brez vas ni nas – in v primeru našega podjetja, ki trži knjige preko internetnih povezav, je to prav dobesedno! Hvala za vašo zvestobo in nenehno radovednost, kaj novega iz bogatega sveta knjige vam bomo ponudili. Vaša številka se iz dneva v dan veča in posledično tudi naša dolžnost, da vam ponudimo kar se da kvalitetne knjige ZA boljše življenje.

Sam še naprej ostajam Jaka in sem le človek – kot pravi knjiga Voditelj brez naziva (avtorja Robina Sharma). Vi pa še naprej berite in radi se imejte,

Ustanovitelj Jaka Dular

in ekipa Cangura.com