Pomagamo živeti bolje

Ustavi se, umiri se, ozri vase in najdi svoj pravi namen!

Ne najdeš sebe?

Ustavi se, umiri se, ozri se vase in najdi svoj pravi namen.

Search

Poletje je čas za vpogled vase ...

 

Poletje je čas, ko se ozremo na polovico prehojenega leta, ki je za nami.

Je bila vaša prva polovica leta preveč naporna? Ste se vsak dan prebijali od opravka do opravka, občutili preveč stresa in se znašli pod prevelikimi zadolžitvami? Ali pa niste imeli dovolj časa za pravi počitek, za obnovo telesa in uma? Ste se izgubili med zahtevami drugih, pozabili na svoje potrebe in že zdavnaj opustili svoje novoletne načrte?

Vstopite v svet dopusta in si privoščite prepotrebno razbremenitev. Prekinite ta začarani krog in dovolite si ustaviti se. Zdaj je čas, da najdete ravnotežje in ponovno odkrijete sebe ter svoj pravi namen.

Izkoristite svoj dopust, da se resnično spočijete, obnovite svoje telo in um. Da najdete spet čas svojega življenja, svoj namen, in da znova zasledujete svoje sanje.

Ne dovolite, da vam prenatrpani čas, ki je za vami vzame vso energijo in voljo do svojih sanj.

Obstaja veliko knjig, ki so primerne za samorefleksijo – vpogled vase.

Skozi knjige, ki ponujajo vpogled, navdih in praktične nasvete za samorefleksijo, osebno rast in duhovni razvoj dobimo neprecenljiva znanja, mnoga nam postavijo ogledalo, kaj delamo narobe, kako se lahko še izboljšajo in nam dajo ideje za delo na sebi ter za hitrejšo pot do svojega sanjskega življenja.

5 razlogov za branje knjig za osebno rast
(četudi mislite, da vam ni treba).

Kako zdravilno in navdihujoče je, če vsak dan preberete vsaj del knjige o osebnem razvoju, razglašajo številni. Že samo eno poglavje ali 20 strani zjutraj lahko močno spremeni vaš pogled na sebe in svet okoli vas.

Obkrožite se z ljudmi, energijo in mislimi, ki izžarevajo pozitivnost, saj bo to dvignilo vašo vibracijo in vam pomagajo rasti. 

Tu je pet koristi vsakodnevnega obkrožanja s pozitivo:

1. Pozitivnejše dojemanje sebe in sveta.

Ko vsak dan berete navdihujoče knjige, napolnite svoje možgane s pozitivnimi besedami in spodbudnimi koncepti. Vzeti si čas za to, povečuje vašo vibracijo in vas ohranja v optimalnih pogojih večino časa.

2. Navdih za sprejemanje boljših odločitev in pogostejše izvajanje pozitivnih dejanj.

Veliko knjig o osebnem razvoju vključuje vaje in spodbude, ki vas spodbujajo k razmišljanju o svojih odločitvah in razlogih za njih. Poštena ocena svojega življenja, takšnega kot je, vam omogoča, da naredite potrebne spremembe in še vedno ohranjate dober odnos do sebe. 

Ko ste ozaveščeni o razmišljanju, ki se skriva za vašimi dejanji, lahko izbrišete negativne miselne vzorce in jih nadomestite z besedami ljubezni, možnosti, moči in čarovnije. To vas naredi zelo pozorne na to, s čim napolnite svoj dan, tako da lahko počnete več tistega, kar deluje, in manj tistega, kar za vas ne deluje.

3. Ne izboljšujete se –  razširjate se.

Prebiranje navdihujočih knjig vsak dan ni namenjeno izboljšanju vašega življenja, temveč razširitvi vašega življenja. Osnovni namen osebnega razvoja je razširiti tisto, kar že imate, ne pa izboljšati tisto, kar mislite, da vam manjka. Ko pristopite k vsaki knjigi kot k zemljevidu skritih zakladov, ki vam pomaga odkrivati novo znanje, vzamete igriv in radoveden odnos, ki vam omogoča raziskovanje knjig iz osredotočene in široke perspektive.

4. Premagate svoje omejitve.

Začnete verjeti, da lahko postanete več, dosežete več in doživite več. Dnevna absorbcija navdihujočih besed vas spodbuja k raziskovanju svojih sposobnosti in preseganju omejitev. S tem postajate močnejši in boljši – upate si iti tja, kjer še niste bili, da doživite tisto, česar še niste izkusili. Ko verjamete, da ste sposobni več, vas vleče, da delate in čutite več.

5. Ustvarjate osebne projekte, ki spodbujajo vašo rast.

Zaradi pozitivnega razmišljanja, sprejemanja boljših odločitev in izbire pozitivnih dejanj ste lačni rasti in odličnosti. Oblikujete vizijo svojega življenja in ustvarjate akcijski načrt, ki vas vodi k vašim ciljem. Ti projekti morda niso nujno povezani s vašim poklicem ali kariero, vendar nagovarjajo tisti del vas, ki si želi, da bi se v vsakem trenutku počutili živahnega in izpolnjenega.

Tudi če na začetku doživljate težave ali odpor, je vredno prebrati navdihujoče knjige vsako jutro ali ob kateremkoli drugem času, ki vam najbolj ustreza. Lahko so to tudi avdio knjige na sprehodu ali preden zaspite. Povečate lahko svojo ustvarjalnost, produktivnost, pozitivno samopodobo in sposobnosti. Začeti je preprosto in zahteva le zavezo, da se začnete posvečati tej navadi.

10 knjig, ki vam pomagajo najti sebe, pomagajo pritegniti pozitivo v vaše življenje in vam pomagajo osebnostno zrasti.