Maks Vrečko v nasadu jagod

 

Jagode sem začel pridelovati leta 1993. Področje sem slabo poznal, zato sem bil odprt za nove ideje in načine pridelave. 

Ko sem leta 2003 slišal za postopek, ki izboljšuje kakovost vode, sem se takoj odločil za preizkus. Prej sem se namreč veliko ukvarjal z zemljo (analiza in uravnotežene izboljšave), niti na misel pa mi ni prišla voda, čeprav je sadeži vsebujejo kar 89 %.

Pri programiranju naj bi šlo za postopek, pri katerem se spremeni struktura vode. Ta potem lažje prodira skozi celične membrane in hitreje ter bolje prehranjuje žive organizme. “Pa dajmo poskusiti”, sem si dejal in del polja zalival z vodo z izboljšano strukturo, del pa z običajno. Rezultate sem skrbno beležil od prvega dne. Mesec in pol ni bilo vidnih razlik in mislil sem, da zadeva sploh ne deluje.

Prvi pridelek jagod 

Med obiranjem pa smo hitro opazili, da je voda odigrala pomembno vlogo: jagode, zalivane z restrukturirano vodo, so bile bistveno trše. Obstojnost sadežev se je podaljšala za 1 dan, kar je za jagode ogromno. Pridelek je bil kar za 18,1 % večji kot na delu, zalivanem z običajno vodo. Po končani sezoni pa so bile sadike bistveno bolj vitalne, prav tako je bilo v nasadu manj bolezni .  
jagode
  
               
   

       Jagode, zalite z “‘običajno vodo”.

Vidi se izčrpanost sadik po končani sezoni.

Jagode, zalite z “‘restrukturirano vodo” so bile

po končani sezoni bistveno bolj vitalne.

Rezultati so bili tako šokantni, da se še danes spominjam, kako sem ob misli na možnosti tega relativno nepoznanega postopka kar izgubil sapo. Saj voda je vendar povsod! V naslednjih šestih letih sem v različnih okoliščinah opazoval učinkovanje vode z izboljšano strukturo na jagode. Praktični rezultati so me vedno znova presenečali in me prepričali, da ne gre za nekaj v kar zgolj verjameš, temveč za postopek, ki deluje. Iz skeptika sem se prelevil v zagovornika te tehnologije.

Maks Vrečko nasad jagod

Zanimivo je, da je princip programiranja vode razmeroma neuveljavljen, čeprav je znan že najmanj 80 let. Iskal sem način, da bi ta postopek lahko aplicirali na izdelek za vsakdanje življenje, in po letu in pol iskanja končno prišel do primernega izdelka: Flaške. Jagode so se poslovile in 100% sem se posvetil Flaški. 

Novembra 2009 je bila izdelana testna serija in po izjemno pozitivnem odzivu smo začeli z redno proizvodnjo. Flaška je na slovenski trg prišla 10. marca 2010 in tudi kupci so jo sprejeli z navdušenjem. Flaška ni zgolj steklenica, temveč izdelek za boljšo kakovost življenja. Da je Flaška na pravi poti potrjuje dejstvo, da ima po dobrih dveh letih že preko 60.000 uporabnikov in pogumno stopa tudi na svetovni trg.

Testna Flaška 

    Prva Flaška iz testne serije