Alenka Oldroyd-Reza je nekdanja priljubljena vremenarka in radijska voditeljica. Za Cangurino knjižno ambasadorko smo jo izbrali, ker smo si že dalj časa želeli, da bi za naše postanstvo in željo po boljšem življenju, našli tudi primerno osebo, ki bi to idejo sama izžarevala in jo vsakodnevno živela. Iskali smo pozitivno, močno osebnost, ki se rada razvija, ki ne prenese stagnacije in zna tudi v težkih trenutkih gledati na življenje kot na nekaj edinstvenega, nezamenljivega, čarobnega …

Vse te lastnosti smo našli v Rezi, ki je z veseljem postala ‘knjižna ambasadorka’ založbe Cangura.com. Reza življenje in znanje zajema z veliko žlico, jutro pa je njen najljubši del dneva. Zelo je povezana z naravo, goji avtohtoni slovenski česen in prideluje lastno zelenjavo. Rezino sporočilo je kratko: živite svoje sanje in pazite na zdravje! 

Preberite si zanimiv intervju z našo novo VIP osebnostjo: Rezo – ekskluzivno samo na Cangura.com!

PS – Na voljo je tudi Rezin vodnik za zdrav življenjski slog – Na vrhu z Rezo, ki ga lahko za samo 7,90 eur naročite na Cangura.com >>


Prisluhnimo si in ohranimo zdravo pamet 

Kako se počutite danes? Ste utrujeni in naveličani, da vas neprestano nekaj boli, vam je slabo in se ne morete zbrati? Vas pestijo alergije, okužbe, bolijo ušesa? Živite stresno ali pa ste celo že resno zboleli? Ne iščite razlogov za težave zunaj sebe, raje se poglobite vase, poiščite rešitev in poskrbite za svoje zdravje. Ali ste vedeli, da lahko mnoge od najpogostejših simptomov, ki nas pestijo dandanes, povežemo s kvasovkami ali glivami?  

Candida Albicans je neškodljiva glivica ali kvasovka, ki živi v našem črevesju v latentnem stanju in je našemu zdravju povsem neškodljiva. Težava nastopi, ko se v telesu poruši ravnotežje, kar ustvari idealne pogoje za škodljivo razmnoževanje teh zajedalcev. Svoje korenine zarijejo v črevesno steno, ki začne puščati, kar omogoči strupom, da preidejo v krvni obtok.  Kaj to pomeni za naše zdravje in kako se lahko tej navarnosti izognemo, piše zdravnica in prehranska strokovnjakinja Ann Boroch v uspešnici Zdravljenje kandide.

Knjiga me je že ob prvem branju prevzela, vsako naslednje branje sem si postavila več vprašanj. Danes ne razumem, kako je mogoče, da smo tako skrenili s poti, da smo se tako naivni ali nevedni znašli v slepi ulici? Ali bomo zmogli toliko moči, da se vrnemo nazaj in najdemo pravo pot? Upajmo, saj pravijo, da upanje umre zadnje.

Pri svojem delu se neprestano srečujem s članki, študijami in raziskavami različnih strokovnjakov. Diete in zdravstveni nasveti so nam dostopni na vsakem koraku in mi jim brezglavo sledimo. Zdaj je aktualna ena metoda, drugič nas prepriča druga, tretjič podležemo novemu gibanju ali smernicam. V resnici pa se je potrebno samo ustaviti in prisluhniti svojemu telesu, se povezati z naravo in poskrbeti za svoje zdravje. Navsezadnje bi vsi radi dočakali visoko starost in ostali zdravi, kajne?


Povej mi, kakšna je tvoja prebava, in povem ti, kdo si

Vsak dan uporabljamo kreme, pomade, obloge, čistilna mleka in še bi lahko naštevali. Roko na srce, kar dobro skrbimo za svojo zunanjost. Kaj pa notranjost našega telesa? Kako se prehranjujemo, koliko in kakšna zdravila uživamo? Bodimo odkriti in priznajmo si, kaj vse pojemo, poglejmo v nakupovalne vozičke in se zamislimo. Koliko okolju in človeku škodljivih snovi kupujemo, ki jih sploh ne potrebujemo? Grozljivo, neodgovorno in nedopustno.  

V knjigi Zdravljenje kandide nam pisateljica ponuja vrsto različnih prehranskih kombinacij, seznam živil, ki jih lahko uživamo, in seznam tistih, ki se jim je dobro izogibati. Velik poudarek namenja prehranskim dopolnilom, kdaj in kako jih jemati, in vrsti receptov, ki nam pomagajo ponovno pridobiti ali ohraniti zdravje. Pred začetkom 90-dnevnega programa avtorica Ann Boroch priporoča posvet z zdravnikom.  

Zakaj bi se prepustili negotovi prihodnosti? Odločitev je naša in popravnih izpitov ni. Samo eno zdravje imamo in nikar ne čakajmo, da ga izgubimo. Razmislimo o tem, kaj, kako in koliko pojemo, ali se redno gibljemo, obvladujemo stres in si privoščimo dovolj spanca. Ne ukvarjajmo se z drugimi ljudmi, raje poskrbimo zase. Na dolgi rok se nam bo obrestovalo, pa srečno.

 

*Na voljo je tudi Rezin vodnik za zdrav življenjski slog – Na vrhu z Rezo, ki ga lahko za samo 7,90 eur naročite na Cangura.com >>