Alenka Oldroyd-Reza je nekdanja priljubljena vremenarka in radijska voditeljica. Za Cangurino knjižno ambasadorko smo jo izbrali, ker smo si že dalj časa želeli, da bi za naše postanstvo in željo po boljšem življenju, našli tudi primerno osebo, ki bi to idejo sama izžarevala in jo vsakodnevno živela. Iskali smo pozitivno, močno osebnost, ki se rada razvija, ki ne prenese stagnacije in zna tudi v težkih trenutkih gledati na življenje kot na nekaj edinstvenega, nezamenljivega, čarobnega …

Vse te lastnosti smo našli v Rezi, ki je z veseljem postala ‘knjižna ambasadorka’ založbe Cangura.com. Reza življenje in znanje zajema z veliko žlico, jutro pa je njen najljubši del dneva. Zelo je povezana z naravo, goji avtohtoni slovenski česen in prideluje lastno zelenjavo. Rezino sporočilo je kratko: živite svoje sanje in pazite na zdravje! 

Preberite si zanimiv intervju z našo novo VIP osebnostjo: Rezo – ekskluzivno samo na Cangura.com!

PS – Na voljo je tudi Rezin vodnik za zdrav življenjski slog – Na vrhu z Rezo, ki ga lahko za samo 7,90 eur naročite na Cangura.com >>


Sem popolno bitje v popolnem vesolju, v katerem je v mojo dobrobit vse, kar se zgodi

Kaj je ljubezen in ali je ljubezen lahko uspešna? Kako lahko ustvarimo ljubeč odnos, v katerem se počutimo ljubljeni, varni, polni življenjske radosti? Preproste resnice o ljubezni so opisane v knjižni uspešnici Chrisa Prentissa, Zakoni ljubezni, ki svojo filozofijo strne v en stavek: Sem popolno bitje v popolnem vesolju, v katerem je v mojo dobrobit vse, kar se zgodi.  

Avtor že več kot štirideset let vneto preučuje starodavno kitajsko filozofijo in verjame, da lahko znanja modrih mislecev vplivajo na vsa področja našega življenja. Medsebojni odnosi so v časih, v katerih živimo, nemalokrat izpostavljeni pastem, ki jim botrujejo hiter življenjski ritem, pomanjkanje čustvene inteligence in preziranje lastne identitete. Če v partnerskem odnosu ne najdemo več pravega smisla, je rešitev morda v odkrivanju skritih stanj in dejstev, ki so povzročila, da sta se s partnerjem odtujila. Ko se spremeni vaše vedenje, se bodo kmalu spremenili vsi okoli vas, tudi tisti, za katere vam je mar. Tako deluje vesoljni zakon.

Prijetno branje, med katerim si v mislih ustvariš sanjski odnos ali pa se vprašaš, zakaj jaz, zakaj se to dogaja ravno meni? V štirinajstih zakonih spoznamo moč vesolja, kako se vse spreminja, modrost življenjske filozofije, pomen varnega okolja in pomen luči iz preteklosti. Naučimo se ljubiti, postaviti svoj odnos na prvo mesto in končno dojeti, da lahko srečo, ki jo iščemo, najdemo le v nas samih.  

Stari rek pravi, da če nadaljujemo s tem, kar smo počeli do sedaj, bomo dobili še več tega, kar že imamo. Če pa želimo v svojem življenju priti do drugačnih rezultatov, bomo morali nekaj spremeniti. Zelo pomembno je, da spremenimo način razmišljanja in pri tem nas Chris Prentiss spretno vodi skozi vseh štirinajst zakonov. Zanimivo je spoznanje, da v vesolju obstajajo sile, ki vlečejo skupaj tiste, ki spadajo skupaj. To pomeni, da nam ni treba skrbeti ali bomo srečali pravo osebo za popoln odnos. Privlačili bomo namreč partnerja, ki ima nekaj, kar točno ta trenutek potrebujemo in to z namenom, da se naučimo nekaj novega. Zanimivo, kajne?  


Danes bi vam rada predstavila razmišljanje in vtise ob branju knjige Zakoni ljubezni, mlajše sodelavke Jasmine Kandorfer, ki bo v prihodnje večkrat z nami delila svoje bralne izkušnje:

“Knjiga me je prepricala, da na podlagi poznavanja zakonov ljubezni lahko uzijem vse sladkosti sanjskega odnosa. Ob prebiranju knjig sem se ustavila predvsem pri devetemu zakonu, ki uči, da sreča, ki jo iščemo lahko izvira le iz nas. To me je pripeljalo do intenzivnega razmišljanja o tem, kaj pravzaprav je tisto, kar osrečuje tudi mene. Če sam ne veš, kaj je tisto, kar te osrečuje, težko pričakuješ, da ti bo neizmerno srečo prinesel prav partner. 

Deseti zakon govori o prioritetah, o dejstvu, da bo odnos vzdržal, če ga bomo najvišje na lestvico prioritet tudi postavili. Ker sem sama vedno dajala kariero na prvo mesto, mi je deseti zakon ljubezni izjemno pomagal, da sem odprla oči in spoznala, da ni nič narobe, da se partnerju kdaj podredim, da pokažem osebi, da mi je najpomembnejša in da ne reagiram tako, kot mi narekuje ego, temveč tako kot narekuje srce.” 

Sama sem ob branju knjige tudi spoznala, kako zelo pomembno je znati odpuščati, spregledati majhne napake svojih najdražjih. Ustvariti varno okolje zase in za svojega partnerja je umetnost iskrenega odnosa. Zavedati se moramo, da nihče ni popoln in da je naša svoboda omejena s svobodo drugih. Sposobnost komuniciranja je za uspešnost nekega odnosa izjemnega pomena, zato se veliko pogovarjajmo. Povejmo, kaj želimo in kaj nam je všeč ter se čimprej naučimo prisluhniti svojemu partnerju. 


*Na voljo je tudi Rezin vodnik za zdrav življenjski slog – Na vrhu z Rezo, ki ga lahko za samo 7,90 eur naročite na Cangura.com >>