Na vrhu K8 dizajna stoji Sandra, inženirka grafične tehnike, ki se zadnjih 10-let ukvarja z oblikovanjem knjig, občasnim založništvom (oglejte si vse poučne knjige, ki so izšle pod okriljem K8 dizajna) ter ustvarjanjem igrivega unikatnega nakita K8 dizajn. Sandra dobesedno živi s svojo znamko in bogat prodajni program redno spreminja.

Ena izmed dejavnosti s katero se ukvarja je tudi izdelovanje nakita iz polimerne gline. Material jo je pritegnil zaradi svoje enostavne uporabe in neskončno možnosti oblikovanje le te. Masa na pogled in otip zelo spominja na plastelin a se razlikuje v tem, da jo po končanem oblikovanju lahko zapečemo in s tem dobimo trden izdelek, ki ga lahko dodatno obdelujemo. Dokler že pečen izdelek ni lakiran se mu lahko dodajajo nove plasti mase in ponovno utrjuje v pečici.

Zaščitni znak K8 dizajna so prašički za srečo in pikapolonice. Te živo pisane drobne živalce so postale priljubljeno darilo za vse, ki cenijo drobne pozornosti in v tem drvečem času verjamejo, da morajo obstajati drobni amuleti, ki nas varujejo pred vseenostjo, nas spominjajo na prijaznega darovalca in to, kar nosijo: srečo.

Bolj obračaš te drobne čudeže in iščeš v njih sled človeških rok, bolj si presenečen in navdušen, kaj zmore natančna, predana in nadarjena roka. Gotovo so ob ogledu na Luckyja tako razmišljali tudi strogi žirantje v komisiji na Obrtni zbornici pod vodstvom prof. dr. Janez Bogataja, ki so mu leta 2011 podelili certifikat Art&Craft Slovenija.

Izdelki K8 dizajna se štejejo za izdelke umetnostne obrti. 

Prvim 100 naročnikom od 1.julija dalje bomo enega pisanega prašička za srečo priložili tudi v paket! 🙂