Kenguru je priljubljena avstralska žival, ki jo zagotovo vsi poznamo.


       Za njegovo prijaznostjo in ljubkostjo pa se skriva globlji pomen, ki ga prinaša v naše življenje.


Če v vaše življenje priskaklja kenguru, avstralski domorodci pravijo, da vam prijazno sporoča, da znova premislite o svojih najglobljih prepričanjih. Če vam kar koli preprečuje, da bi uresničili svoje želje in cilje, opazujte kenguruja in kakor on te ovire preprosto preskočite na poti do svojih sanj.


Kadar se ta prisrčna žival znajde v neugodnem položaju, lahko doseže izjemno hitrost in hitro odskaklja na varno, ne da bi za trenutek razmišljala o tem, kam gre – namesto tega uporabi svoj instinkt, ki ji čudovito služi. Pri skakljanju ji rep omogoča izjemno ravnotežje, o katerem nikoli ne podvomi.


          V kengurujevem načinu premikanju se skriva pomembna lekcija za vse nas:


ni potrebno nenehno in podrobno razmišljati o vsakem naslednjem koraku, ki ga bomo podvzeli, temveč se kot kenguru raje zanesimo na svoj instinkt, ki nas bo nedvomno vselej pripeljal v varno zavetje.


Eden najpomembnejših delov kengurujevega telesa so njegove dolge, močne noge. Njegova stopala mu omogočajo trden stik z zemljo in predstavljajo tisti del vsakega posameznika, ki je najbližje naši fizični manifestaciji. Od kenguruja se lahko naučimo, kako svoje fizično bivanje uskladimo s svojim duhovnim znanjem in zaživimo v harmoniji z obema svetovoma.


Poleg tega so kenguruji izjemno osredotočena bitja. Njihovo energijsko polje jih tesno obdaja in ne dovoljuje prostora za različne motnje iz okolja.


     Ta sveta žival je najbolj znana po trebušni vreči, v kateri nosi svojega mladička.              


Njena ljubeča skrb za svoje najmlajše je navdihujoča in nas uči, da je treba našim najmlajšim zagotoviti vse potrebno, da lahko razvijejo svoj najvišji potencial.


In kar je najpomembneje: kenguru se lahko vedno in povsod premika le naprej, nikoli nazaj. Zaradi svoje fizične zgradbe ne more nazaj niti hoditi niti skakljati. Zgledujte se po njem – pustite preteklost za seboj in se usmerite k novim, višjim in svetlejšim ciljem.


Kenguru vas bo naučil, kako lastne ustvarjalne energije uravnotežite, da boste uresničili svoje najpomembnejše življenjske naloge. Prinesel vam bo tudi moč in vzdržljivost, ki ju boste za to potrebovali. Če v vaše življenje priskaklja kenguru, se pripravite na dogodivščino in globoke spremembe. Življenje vas kliče, da v neznano skočite brez strahu.


       Prav zaradi njegovih izjemnih sporočil je rdeči kenguru simbol naše založbe.


Rdeči kenguru v naše življenje prinaša obilje in utrjuje družinske vezi. Uči nas, da je čas za pozitivne, ustvarjalne spremembe in za kvantni skok v višje dimenzije bivanja. Poleg tega je rdeča barva sijoča in polna življenja. Je barva ljubezni, poguma in akcije. Ponuja nam varno zavetje, vitalnost, moč, vzdržljivost in energijo.


Naše knjige prinašajo prav to, kar začutimo ob pogledu na kenguruja rdeče barve – pozitivne spremembe naših misli, usklajevanje vsakodnevnega in duhovnega življenja, uporabljanje lastnega instinkta, osredotočenost, skrb za razvoj vseh naših potencialov in potencialov naših otrok, izgubo strahu pred neznanim, željo po spremembah in moč, da s kvantnimi skoki te spremembe dosežemo z izjemno hitrostjo.


Več o rdečem kenguruju si preberite na:

 

Viri slik: