Pitje vode iz plastenk je v Sloveniji pogosto nesmiselno, saj imamo v večini države kakovostno pitno vodo iz vodovoda. Slovenija je po vodnem bogastvu na 14. mestu na svetu! 

Voda iz pipe je dobra rešitev, v kar je prepričana tudi dr. Lučka Kajfež Bogataj (komentar dr. Bogatajeve o Flaški: “Veseli me, da so še taki ljudje, ki jim ni vseeno in so polega tega še kreativni.”) 

Povprečen Slovenec po nekaterih podatkih na leto popije 56 litrov embalirane vode, po drugih pa celo 107 litrov. Razloge za to si lahko ogledate v enem od najboljših filmov na to temo: The story of Bottled water (8:04). 

 

The story of bottled water 

Film: The story of bottled water

 

Za pitje vode uporabljajmo Flaško. Je prijazna zdravjuokolju in našemu žepu. To je naša osebna steklenica, namenjena vsakodnevni uporabi doma ali v službi, v avtu ali pri športu. 

Vsaka plastenka šteje. Vsaka Flaška šteje: izračunali smo Flaškin ogljični odtis in ugotovili, da lahko povprečni Slovenec, ki pije vodo iz plastenk,  z zamenjavo načina pitja emisije izpustov CO2 na račun pitja vode zmanjša kar za 95 %.


“Flaška je uspešno prestala ognjeni krst. Če nič drugega, je pomemben njen ekološki prispevek. Flaški želim srečo pri prebijanju na tržišču in prevlado nad plastenkami :)). Kar se tiče okusa vode, ki jo iz Flaške pijem šele drugi dan bi težko kaj rekla, morda samo, da imaš občutek, da voda bolj mehko teče po grlu :)). Tak prijeten svilnat občutek.” ANDREJA