Ali veste, da smo našo ponudbo obogatili in ji dodali naravno kozmetiko?

Radi bi, da pri nas najdete nekaj za dušo in po novem tudi nekaj za telo.

Vsako jutro se med čiščenjem kože srečamo s približno sto različnimi sintetičnimi kemikalijami, ki se nahajajo v večini kozmetičnih izdelkov za obraz, telo in v ličilih. Dokazano je, da več kot 80 odstotkov alergijskih kožnih reakcij na kozmetične izdelke izvira iz konzervansov, umetnih barvil, pesticidov in mineralnih olj, ki slabijo imunski sistem.

Narava je poskrbela, da lahko v njej najdemo vse sestavine, ki jih potrebujemo za nego kože.

Osnovne sestavine naravne kozmetike so olja in rastlinski vosek – aktivne snovi, ki so bogate z vitamini in minerali, so naravnega izvora in predelane na okolju prijazne načine.

Naravna kozmetika deluje na način, ki spodbuja kožo, da deluje sama, tako da sama proizvaja kolagenska in elastinska vlakna, da preprečuje izgubo vlage in da ustvarja lipide, ki so potrebni za zaščito pred negativnimi zunanjimi dejavniki. Zaradi tega ni nevarnosti, da bi se koža “polenila”.

Kaj je tisto, kar ločuje pravo naravno kozmetiko od tiste, ki se samo tako označuje?

  • Kozmetika, ki vsebuje 95 odstotkov naravnih sestavin, lahko štejemo za naravno, če pa je teh sestavin manj, denimo od 70 do 95 odstotkov, pa izdelek velja za kozmetiko, narejeno iz naravnih sestavin.

  • Proizvajalci naravne kozmetike kontrolirajo poreklo, rast in nabiranje rastlin, ki jih uporabljajo v proizvodnji.

  • Naravna kozmetika je pogosto rešitev za problematično, aknasto, lišajasto ali preobčutljivo kožo, saj zaradi naravnih sestavin ne draži kože, normalizira njeno stanje in pripomore k harmoniji kožnih procesov.

  • Naravne kozmetike ne testirajo na živalih in v njej ne uporabljajo sestavin, ki so bile testirana na živalih. Nekatere pa poleg rastlinskih sestavin uporabljajo tudi nekatere sestavine živalskega izvora: propolis, čebelji vosek, lanolin.

Naravna kozmetika ne dopušča uporabe naftnih derivatov, sintetičnih kemikalij, dišav ter barvil, silikonov in sintetičnih konzervansov.

Kot konzervansi se v pravi naravni kozmetiki lahko uporabljajo rastlinska in eterična olja, propolis in naravni alkohol, pomembni pa so tudi pravilni postopki pri proizvodnji in pakiranju, ki ravno tako kot konzervansi zagotavljajo trajnost izdelka. Zaradi tega je rok uporabe naravnih izdelkov krajši kot pri sintetični kozmetiki, hraniti pa jih moramo v hladnem in temnem prostoru.

V naši spletni trgovini boste med vsemi izdelki zagotovo našli kaj zase.

Kozmetika iz konoplje in izdelki iz konoplje

Glede na vaš tip kože lahko izbirate med različnimi konopljinimi kremami in mazili, vse pa vsebujejo CBD, zdravilno sestavino, ki je v kozmetiki uradno priznana kot antioksidant in sredstvo proti kožni bolezni seboreji. V drugih oblikah blaži anksioznost in depresijo, deluje protivnetno, lajša nespečnost, pomirja, uravnava krvni tlak in ima mnogo drugih zdravilnih učinkov.

Nega obraza

Ustrezna in redna nega obraza je ključnega pomena za pravilno negovano in mladostno kožo svojega obraza, ki izžareva zdravje. V naši široki ponudbi boste našli naravno kozmetiko za vse tipe kože.

Nega telesa

Koža na telesu se od kože na obrazu razlikuje po tem, da je debelejša in ima manj maščobnih žlez, zato je zelo občutljiva na izsušitve in dehidracijo. Pobrskajte med našo ponudbo naravne kozmetike in našli boste vse za nego vašega telesa.

Osebna nega

Pomembno je, da svojemu telesu privoščimo izdelke iz kakovostnih in naravnih sestavin. V ponudbi naravne kozmetike boste za osebno higieno med drugim našli naravne zobne paste, naravne šampone, balzame in gele, vse za ustno nego in britje ter tudi mila, parfume in deodorante.

Paketi kozmetike

V naši ponudbi imamo tudi različne pakete kozmetike za celostno nego telesa, da boste zares sijali.


Želimo, da z našo pomočjo nahranite dušo in poskrbite za telo. Ker verjamemo, da si zaslužite.