ROBERT MARKUŠ, LEGIONAR s petnajstletno kariero, v svojih dveh knjigah opisuje svoj brutalen začetek legionarske poti, značilnosti Legije tujcev, njene tradicionalne vrednote in običaje. Gre za eni najbolje prodajanih knjig pri nas!

Oglejte si intervju z avtorjem (vir Siol.net) TUKAJ >>


  • BORCI BREZ PRETEKLOSTI:

Prigode Slovenca v vojski zlega slovesa vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne! V knjigi avtor opisuje brutalen začetek legionarske poti, ki prenekaterega kandidata vodi v psihični zlom in v vrstah Legije ohrani samo resnične borce. Robert Markuš je v Legiji tujcev preživel petnajst let in sodeloval v misijah v Čadu, Centralnoafriški Republiki, Bosni, Gabonu, Kongu, Katarju in Kosovu.

V prvencu brez dlake na jeziku opisuje svoje izkušnje, razmišljanja in doživetja v prvih petih letih služenja v legendarni francoski Legiji tujcev. Med podrobnim opisovanjem kariere, ki ga je vodila na različne misije po svetu, je Legionar vključil tudi del bogate zgodovine te unikatne družine, ki živi z motom “Legio Patria Nostra”. 

Knjiga bralcu ponuja pravo resnico o francoski Legiji tujcev in o njenem namenu. Takšno, kakršna je v resnici, a ne takšno, kot jo vidijo ljudje skozi zlagane intervjuje in napihnjene govorice. Namenjena je tistim, ki ne vedo ničesar o Legiji tujcev, in tudi takšnim, ki so o Legiji tujcev nekaj slišali od prijatelja ali znanca, kateremu je nekdo drug povedal, da se je z nekom pogovarjal in iz petnajste roke slišal, da so v Legiji tujcev sami morilci, kriminalci in posiljevalci, ki jim poveljuje tako velik črni vrag, da ga ni na svetu večjega! 

 

Francoska Legija tujcev je poseben del francoske vojske in kot takšna je legalna profesionalna vojaška organizacija, ki je bazirana na zakonih francoske države. Legija tujcev je enostavno najtežji in najboljši profesionalni vojaški stroj, katerega srce poganja kri celega sveta.